U bent in de wondere wereld van de Siberische Kat en
de point variant de Neva Masquerade
 
 

     

 

 

Home
Uitleg over PawPeds
Wilt u ook deelnemen
     in het HCM gezondheids
     - programma van
     PawPeds, dat kan!
Testadressen
      HCM & PKD
Uw stamboom op
      Pawpeds
   
Pawpeds voor
      stambomen na te kijken
Cursussen katten-
      verzorging en
      kattenfok op het
      internet bij Pawpeds
  
Een nestje fokken 
 

 Pawpeds Academy, de introductie

 

Intussen alweer 5 jaar geleden, kon je bij PawPeds (www.pawpeds.com) de onlinecursus G1 in het Zweeds volgen, als eerste deel van een drieluik dat vervolledigd wordt door de G2 & G3. Anno 2012 wordt de G2 voor het eerst in het Nederlands/Vlaams georganiseerd. Naast het Zweeds, biedt men deze internetcursus ondertussen ook aan in het Engels, Duits, Frans en Nederlands. De G1 cursus vormt de basis en omvat een algemene benadering van verschillende aspecten over het houden en verzorgen van katten. Een stukje anatomie, een blik op het gedrag, info over voeding, wettelijke aspecten bij de koop, hoe de juiste fokker te vinden, veiligheid & gezondheid, maar ook een introductie van de verschillende kattenrassen, vachtpatronen & kleuren: het komt allemaal aan bod. Hierbij is de drempel voor zowel de loutere liefhebber als de beginneling laag gehouden, zodat iedereen kan deelnemen. Ook meer ervaren fokkers beginnen met de basis G1 en kunnen later de vervolledigende cursussen G2 & G3 volgen, samen met allen bij wie het is beginnen kriebelen en zich meer wil verdiepen op wat er allemaal komt kijken bij de fok.

De G2 gaat dieper in op het hebben van een nestje, in het kader van een fokplan en op basis van fundamentele katten-genetica. U wordt er ondergedompeld in een intenser leerbad over o.a. mentorship, keuze van fokkatten, huisvesten van een fokpoes/dekkater, basisgenetica/kleurengenetica (u leert zelf damborddiagrammen uittekenen), genetische (/infectie-)ziekten en gebreken, verloop van de dracht (gaande van conceptie tot ontwikkeling kittens), hoe kittens te evalueren en selecteren voor de verkoop. Een kleine greep uit het lesaanbod van de G3, die eind 2012 in het Engels gelanceerd wordt (naast Zweeds de enige taal waarin deze beschikbaar zal worden gesteld): uitdiepen van de fysiologie, gevaren van extreem fokken, probleemgedrag, reproductieorganen en –stoornissen, populatiegenetica, fokken voor soliditeit, opzetten gezondheidsprogramma’s, genoomanalyse, show vs fokken, rasontwikkeling, het houden van katten in groep en nog vele andere onderwerpen, met als afsluiter een speciaal project.

Er zijn nogal wat pluspunten om aan deze cursus(sen) deel te nemen. De opbouw is logisch en de thema’s van het cursusaanbod gevarieerd. Online studie & via de pc opdrachten uitvoeren, laat je toe om het allemaal op eigen tempo te doen. Naast individuele taken, zijn er ook groepsopdrachten en chatsessies, waardoor je collega’s beter leert kennen. Bekwamen cursoren zijn aanspreekbaar voor begeleiding en verbeteren je wekelijkse taken met staving van hun bevindingen. Er is een beurtrol weggelegd voor het leiderschap bij groepstaken, zodat ook je organisatorische talenten uitgedaagd worden. Het billijke cursusgeld is enkel te voldoen bij garantie van je deelname aan de cursus. Afhankelijk van je voorkennis en manier van studeren, besteed je wekelijks gemiddeld al gauw minstens zo’n 2 5u van je tijd aan de cursus, gedurende een looptijd van ca. 8 weken. Als je slaagt voor de tentamens, prijkt je naam achteraf in een lijst op een specifieke webpagina bij PawPeds en mag je dit via hun banner zelf op je eigen webpagina aantonen. Er is niet voor niets een lange wachtlijst voor de verschillende geplande cursussen… Snel inschrijven is de boodschap! Dus nu met z’n allen:

http://www2.pawpeds.com/PawAcademyRegister/?locale=nl

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2012 Siberische Kat Info. All Rights Reserved. Disclaimer